Werkwijze en tarieven

Over de werkwijze en tarieven: Invictus Advocatuur stelt zich op het standpunt dat iedereen toegang hoort te krijgen tot het recht. Een eerste gesprek is altijd gratis. Tijdens dit eerste gesprek wordt uw juridisch probleem besproken en een advies gegeven over een mogelijk vervolgtraject. Gezien de kleinschaligheid van het kantoor is het raadzaam eerst contact op te nemen voor een afspraak. Het is ook mogelijk om buiten kantoor uren een afspraak te maken.

Werkwijze en tarieven van Invictus AdvocatuurHet kantoor bekijkt  allereerst of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.

Particulieren met een laag inkomen kunnen meestal in aanmerking komen voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (de zogenaamde toevoeging) ook wel ‘pro deo’ genoemd. Dit houdt in dat de overheid de advocaat betaalt, terwijl de cliënt alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen, die afhankelijk is van het inkomen dat twee jaar geleden is verdiend.

Deze ´gesubsidieerde rechtsbijstand´ wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand. Het kantoor doet voor u de aanvraag bij de Raad voor Rechtsbijstand. Voor meer informatie over gefinancierde rechtshulp zie de website van de Raad voor rechtsbijstand: www.rechtsbijstand.nl

Voor sommige rechtsgebieden wordt er in het geheel geen eigen bijdrage opgelegd, zoals in het asielrecht. Soms wordt er door de rechtbank in strafzaken een ‘last tot toevoeging’ afgegeven; in dat geval hoeft u ook geen eigen bijdrage te betalen. Indien  u alleen een uitkering heeft, is het soms ook mogelijk om bij de gemeente bijzondere bijstand aan te vragen voor het betalen van de eigen bijdrage.

Indien u niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, wordt met u vooraf een helder tarief afgesproken, waarbij rekening wordt gehouden met uw draagkracht en de aard en ingewikkeldheid van de zaak. Ook kunnen vaste prijsafspraken per zaak gemaakt worden. Het kantoor heeft als uitgangspunt dat een cliënt niet hoeft af te zien van rechtshulp vanwege zijn financiële omstandigheden.

Klik hier voor de Algemene voorwaarden van dienstverlening »

Het kantoor is aangesloten bij de Geschillenregeling Advocatuur.